10 november, 2017

2017vr10nov3:00 pm4:00 pmGezinnen in de stad!3:00 pm - 4:00 pm TR Schouwbrug - ErkerType activiteit:IN GESPREK

Details

Zijn gezinsappartementen de nieuwe norm voor stedelijk wonen? Een gesprek over kansen en (on)mogelijkheden voor binnenstedelijk wonen. Het wonen, werken en leven in een compacte stad is de voornaamste drijfveer van jonge ouders om in de stad te willen blijven wonen. Dit stelt Rotterdam voor een bijzondere bouwopgave: hoe kan de stad het moderne stadsgezin op een stedelijke manier huisvesten? Om dit te onderzoeken schreef Rotterdam in 2015 de Open Oproep Gezinsappartementen uit.

In deze sessie wordt er onderzocht welke lijnen te ontdekken zijn in de ruim 150 voorstellen die de gemeente ontving. Wat draagt bij aan een goed woonmilieu voor gezinnen en wat is er te leren over woontypologie? De gemeente vatte het samen in de publicatie ‘Eengezinsappartementen’. De publicatie wordt tijdens het Stadmakerscongres gepresenteerd, dit vormt de opmaat voor een goed gesprek tussen betrokken professionals en stadmakers.

Programma 

– Inleiding op de publicatie door Alex Jager (Jager Janssen Architecten)
– Ontvangst publicatie door architect Laurens Boodt en Caroline Vredebregt (AM), winnaars Open Oproep Gezingsappartementen.
– In gesprek met referenten Rosalie de Boer (BPD), Harmen van de Wal (Krill, auteur Privacy Script), Bernadette Janssen (BVR) en Maurice Boumans (Gemeente Rotterdam).

Deze sessie staat onder leiding van Willem Hein Schenk (De Zwarte Hond)

Foto: Claire Droppert

X