10 november, 2017

2017vr10nov1:30 pm3:00 pmBLUEPRINT: WHO'S URBAN APPROPRIATION IS THIS1:30 pm - 3:00 pm TR Schouwburg - Grote ZaalType activiteit:IN GESPREK

Details

Hoe ziet het leven in een inclusieve stad eruit? Kunnen de harde en zachte infrastructuren van Rotterdam ingericht worden om de ambities, talenten en dromen van haar bewoners beter te benutten? Is dit een utopisch idee of zijn er manieren waarop we de stad kunnen hacken? Concrete Blossom gelooft in dat laatste. Op uitnodiging van AIR onderzoekt Concrete Blossom hoe creatieve ondernemers en jonge vernieuwers als stadmakers vanuit de grassroots de stad kunnen transformeren. Samen met partner Metro54 programmeert Concrete Blossom een serie kritische evenementen en online content waarbij deze onderwerpen centraal staan.

In de middag programmeert Concrete Blossom drie lezing- en debatprogramma’s in de grote zaal van de Schouwburg. Hierin gaan zij in op de vraag hoe een inclusief Rotterdam eruitziet en welke stappen zij, vanuit de creatieve sector, zelf kunnen nemen om verandering tot stand te brengen.

Blueprint: Who’s urban appropriation is this (Metro54)
Hoe kunnen DIY-cultuur, architectuur en community building bijdragen aan een inclusievere stad? Tijdens dit cluster reflecteren kunstenaar en curator Barby Asante, socioloog en fotografe Charlie Koolhaas en architect en onderzoeker Afaina de Jong op stedelijke toe-eigening. Met een gesproken column, lezing, en paneldiscussies met architecten en smaakmakers uit de urban arts & culture.

X