10 november, 2018

2018vr09nov10:30 am12:00 amDe waarde van Rotterdamse stadslabs10:30 am - 12:00 am Thema:StadmakerspraktijkType activiteit:IN GESPREK

Details

De waarde van Rotterdamse stadslabs

Locatie: Haltheater

 

Hoe hou je ruimte voor een brede stadmakerspraktijk in een tijd waarin de stad groeit, er volop gebouwd en geïnvesteerd wordt en de druk op persoonlijke agenda’s toeneemt?

Stadslabs vinden nieuwe perspectieven en concrete oplossingen uit rond lokale vraagstukken. Ze verbinden abstracte maatschappelijke en ruimtelijke transities aan concrete plekken en netwerken van betrokken stadmakers. De afgelopen jaren waren ruim 20 uiteenlopende Rotterdamse stadslabs actief. Door de vorm, samenstelling, resultaten en succes- en leerfactoren te documenteren wordt de waarde van stadslabs invoelbaar.

Leer van deze eerste ‘legacy’, ontdek de praktijk van actieve stadslabs en verken in gesprek met initiatiefnemers, publiek en politiek hoe deze praktijk stevig verankerd kan worden in Rotterdam en in de lokale omgevingsvisie. 

Moderator: Edwin van Uum
Met onder meer: de initiatiefnemers van stadslabs Cool-Zuid, Hoogkwartier, Zoho, Maashaven en Robbert de Vrieze en Beitske Boonstra.

 

X