10 november, 2017

2017vr10nov10:00 am12:15 pmWordt Zuid het nieuwe Brooklyn?Max. 15 personen10:00 am - 12:15 pm Type activiteit:OP PAD

Details

Hoe ziet het leven in een inclusieve stad eruit? Kunnen de harde en zachte infrastructuren van Rotterdam ingericht worden om de ambities, talenten en dromen van haar bewoners beter te benutten? Is dit een utopisch idee of zijn er manieren waarop we de stad kunnen hacken? Concrete Blossom gelooft in dat laatste. Op uitnodiging van AIR onderzoekt Concrete Blossom hoe creatieve ondernemers en jonge vernieuwers als stadmakers vanuit de grassroots de stad kunnen transformeren. Samen met partner Metro54 programmeert Concrete Blossom een serie kritische evenementen en online content waarbij deze onderwerpen centraal staan.

In de ochtend van het Stadmakerscongres organiseert Conrete Blossoms vier tours, waaronder:

Wordt Zuid het nieuwe Brooklyn?
Starbucks gaat een vestiging openen op Zuid. Is het einde nabij? Ga in gesprek met zuiderlingen die daar anders over denken en doen. De projectontwikkelaar is dood, lang leve de projectontwikkelaar!

De wijk Feijenoord en omgeving is onderhevig aan gebiedsontwikkeling die in een stroomversnelling lijken te geraken. Dijt het centrum uit of wordt dit een nieuw centrum voor zij die nooit een centrum hebben gekend? Wandel mee langs het kruispunt van vergezichten op Zuid met deze zuiderlingen** die stevige vragen durven stellen en zich op hun eigen manier sterk maken voor een stad waar er plek is voor iedereen.

X